Digitalisering biedt MKB-bedrijven de mogelijkheid om efficiënter te opereren, kosten te besparen, klantrelaties te verbeteren, te innoveren en beter in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Kortom, concurrerend te blijven en groeikansen te benutten.
Met de subsidie van "Mijn Digitale Zaak" kun je advies inwinnen en/of technologie aanschaffen om je basis op orde te krijgen op het gebied van digitalisering. De subsidie hiervoor is 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 2.500. De subsidie is tijdelijk gesloten.
Het doel van Horizon Digitaal, Industrie en Ruimte is bij te dragen aan onderzoek en innovatie gericht op het versterken van de Europese soevereiniteit in cruciale ontsluitende technologieën voor digitalisering en productie.
Het cluster Digitaal, Industrie en Ruimte maakt deel uit van Horizon Europe, het kaderprogramma van de EU voor het stimuleren van onderzoek en innovatie in de periode 2021 tot en met 2027.
In aanmerking voor ondersteuning komen juridische entiteiten gevestigd in een EU-lidstaat of een met Horizon Europe geassocieerd land.
Ondersteuning is beschikbaar voor onderzoeks- en innovatie-activiteiten gericht op:
De subsidie heeft betrekking op de volgende actiegebieden: industriële technologieën, digitale sleuteltechnologieën, opkomende ontsluitende technologieën, geavanceerde materialen, kunstmatige intelligentie en robotica, internet van de volgende generatie, geavanceerde informatica en “big data”, circulaire industrie, koolstofarme en schone industrieën.
Het doel van het Programma Digitaal Europa is om de digitale transformatie van de economie, het bedrijfsleven en de samenleving in de Europese Unie te ondersteunen en te versnellen.
Het programma heeft vijf doelstellingen:
Deze subsidie wordt uitgevoerd door middel van werkprogramma’s. De subsidie kan tot 100% van de subsidiabele kosten dekken. Aanvragen kunnen na publicatie van een oproep worden ingediend.
De subsidie is voor bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en kennisinstellingen die bijdragen aan het duurzaam verdienvermogen van Nederland op de terreinen onderzoek, ontwikkeling & innovatie en kennisontwikkeling.
Met de subsidie van "Mijn Cyberweerbare Zaak" kun je producten en/of diensten aanschaffen om de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf te verhogen. Met een hoge cyberweerbaarheid zijn je IT-systemen beter beschermd tegen externe bedreigingen zoals cyberaanvallen. De 10 cybersecuritymaatregelen waar subsidie voor aangevraagd kan worden zijn: Veilige netwerktoegang/wifi, wachtwoordmanager, tweefactorauthenticatie (2FA), software updates, antivirussoftware, back-ups, autorisatiebeheer, beveiliging website en betaalsystemen, risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en cybersecuritytrainingen.
De subsidie is 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 1.250 per aanvrager.
Subsidie voor in Nederland gevestigde ondernemingen of onderzoeksorganisaties die met hun projecten bijdragen aan de (door)ontwikkeling van cybersecurity-oplossingen. CIF-NL is er voor ondernemingen en onderzoeksorganisaties die in Nederland gevestigd zijn.
Cybersecurity-innovatieprojecten zijn gericht op een van de volgende deelgebieden: